Maksimiziranje življenjske dobe orodij: Najboljše prakse vzdrževanja kovinskoobdelovalnih tekočin

Maksimiziranje življenjske dobe orodij: Najboljše prakse vzdrževanja kovinskoobdelovalnih tekočin

V kovinskoobdelovalni industriji je vzdrževanje orodij ključnega pomena za zagotavljanje njihove dolgotrajne uporabe in učinkovitosti. Eden izmed pomembnih elementov pri vzdrževanju je pravilna izbira in uporaba kovinskoobdelovalnih tekočin.

Vloga kovinskoobdelovalnih tekočin

Kovinskoobdelovalne tekočine igrajo ključno vlogo pri mazanju, hlajenju in odstranjevanju ostružkov med obdelavo kovin. Pravilna izbira tekočine lahko znatno zmanjša obrabo orodij, izboljša kakovost obdelave in podaljša življenjsko dobo orodja.

Izbira prave tekočine

Izbira prave kovinskoobdelovalne tekočine je odvisna od vrste obdelave kovin, materialov in specifičnih zahtev obdelovalnega procesa. Na primer, Monos Atos M3S – Ultra A 707 je idealen za zahtevne obdelave pri srednji hitrosti in je primeren za različne vrste kovin, vključno z visokolegiranimi jekli.

Vzdrževanje tekočine

Redno vzdrževanje in preverjanje kovinskoobdelovalne tekočine je ključnega pomena. To vključuje preverjanje koncentracije, pH-vrednosti, čistosti ter prisotnosti mikroorganizmov. Takšno vzdrževanje zagotavlja, da tekočina ohranja svoje lastnosti in učinkovito ščiti orodje.

Primeri dobrih praks

  1. Redno čiščenje in vzdrževanje strojev: To pomaga preprečevati kontaminacijo tekočine in zagotavlja njeno učinkovitost.
  2. Nadzor nad koncentracijo in kvaliteto tekočine: Uporaba refraktometrov in testnih trakov za redno preverjanje.
  3. Uporaba kakovostnih tekočin: Kot je Monos Atos M3S – Ultra A 707, ki zagotavlja optimalno mazanje in hlajenje ter podaljšuje življenjsko dobo orodja.
JosS d.o.o. - www.joss.si

Monos Atos M3S – Ultra A 707, uživajte v vrhunskem rezanju in obdelavi kovin z minimalno obrabo, visoko natančnostjo in enostavnim čiščenjem, kar vaše delovne postopke dvigne na višjo raven.

Pravilno vzdrževanje kovinskoobdelovalnih tekočin je nujno za maksimiziranje življenjske dobe orodij. Z uporabo visokokakovostnih tekočin, kot je Monos Atos M3S – Ultra A 707, in rednim vzdrževanjem, lahko industrija kovinske obdelave znatno izboljša svojo produktivnost in učinkovitost.